Nagy Motoros Nyaralás 2009.

2009. július 18., 22:07 [0 hozzászólás]

Nice – not too nice
by Chris

Képzeld magad elé Budapesten a rakpartot. Oké. Az út mellette 3x2 sávos, teljesen bedugulva. A kettő között pálmafasor. A Duna helyett a tenger van. Ez Nizza.

Aki szereti a nagyvárosi forgalmat, annak biztos tetszik. Nekem nem tetszett, hogy 6 kilométert háromnegyed óra alatt kellett learaszolni. Sávok közt lehetetlen menni, mert egyrészt nincs hely, másrészt mindenki elég idegbeteg a dugó és a hőség miatt. A plázson sem jobb a helyzet, mert a forgalom zajos, és büdös van. A kétszer három sávon átkelni még zöld mellett is Survivor-ba elmenő mutatvány (egy kiscsaj simán átrongyolt a gyalogosok közt, mert a rádiót/légkondit nyomkodta és nem látta a pirosat). Minden ötven méterre jut egy lámpa, de olyan frankón összehangolva, hogy a telizöld itt ismeretlen. Ha éppen nem a dugó miatt nem lehet menni, akkor piros van.

Lehet, hogy Nizzának van egy pici belvárosa, de őszintén szólva nem érdekel. Már attól is rosszul vagyok, hogy holnap Monaco miatt megint végig kell küzdeni magunkat Nizzán és az A8-ason.

Végül úgy döntöttünk, hogy nekünk a Promenade les Anglais (a soksávos-pálmafásat hívják így) nagyon nem jön be, és inkább visszamegyünk Antibesbe, ahol előző este is voltunk. Antibes óvárosa, a kikötő nagyon szép és hangulatos. Kis utcácskák, sok étterem, kézművesboltok... A városfalról szép kilátás nyílik a tengerre, ahol jachtok hintáznak a vizen. Kicsit távolabb a part menti dombon egy erőd áll, zöld fenyőliget közepén. Ez a nyűzsgés más, mint a nagyvárosi, zsongó, hangulatos. Aki erre jár, nézzen be ide, megér pár óra bolyongást!

Cimkék: Chris
Jól megírom a véleményemet

Komment RSS
Hozzászóló neve*
Webcím
pl: http://www.valami.hu
Hozzászólás*
Biztonsági kód*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.

üdvözlet
Powerbike Motorosbolt és Szerviz
CimkékArchívum

Honda MotorDeauvilleolvass minket offline - rssFőlapWebmark Hungary